Az a fura, hogy bar a federated timeline-ban jonnek a posztok, a Home feedben semmi sem jelenik meg mar azoktol, akiket kovetek (marmint, kulso accountokat). Pedig mindkettot elvileg a remote instance-ok kuldik, tehat a cert ervenytelensege mindkettore kene, hogy hasson. Magas ez nekem :)

Felteszem amiota megromlott a certificate, senki nem tud kapcsolodni semmilyen kliensbol, kiveve browserbol, ha vegigkattitgatja a security exception-oket. A tobbiek meg azt gondoljak, hogy meghalt a site...

Reggeli bútor szerelés után irány a második műszak a munkahelyen...

Nightflyers az elso resz alapjan elegge beteg.

A mastodon.social körül zajló dolgokat elnézve kezdek kételkedni abban, hogy a fediverzum nem pusztítja el magát még mielőtt elterjedhetne.

Python+ActivityPub. A bejovo webfinger mar mukodik. Meglassuk mi lesz ebbol, ha mas nem hat fogpiszkalo.

Mas is ugy latja, hogy a mastodon tele van tulerzekeny emberekkel? Marmint, nem ez az instance konkretan :)

DaVinci Resolve videoszerkeszto josag. Nincs korlatozva a renderelt video felbontasa mint pl a Lightworks-nel, es majdnem olyan jol hasznalhato.

Konyvjelzo magamnak kesobbre: undraw.co/

Open-source SVG grafikak barmilyen celra.

Telefon reinstall után kísérletileg nem raktam fel se a Facebook appot, se a Messengert. Kíváncsi vagyok, sikerül-e megszabadulni tőlük.

Kovetkezo jatszodasom temaja az Osada nevu... ize.. nemistudommi. Valamifele hibrid, ami beszeli az activitypub protokollt, de inkabb egy sajat kis szocialis szervernek" tunik, rengeteg egyeb funkcioval (file tarolas, galeria, naptar stb).

Igen, tudom hogy a SafetyNet ellenorzes miatt. Azt probalom kigoogle-zni, hogy a Nexus 5x-en a bootloader re-lock az teglasit-e avagy sem. Egyelore azt gondolom, igen :/

Nos a LineageOS install egyik mellekhatasa eddig, hogy a Play Store-ban a telefon "uncertified" lett, a Netflix kliens pedig inkompatibilis vele. Ami azert erdekes, mert ket masik telefon eseteben semmi ilyesmi nem tortent. Mindharom telefon Nexus. Megoldasokat, otleteket a kiadoba varjuk :)

Az utolso Google Nexusnak is lejart a hivatalos supportja, az 5x-em mar nem kapta meg a januari security patcheket. Ugyhogy hello LineageOS ezen is :)

Ismerkedem a Darktable-el. Enyhen nyakatekert az eddig hasznalt raw szerkesztokhoz kepest, de sok mindent tud.

Kis szombat esti kávé-süti :)

Boldog ujevet! / Happy new year1 :)

Mutass többet
MSTDN.HU

erősen prealfa állapot, ha valami nem megy az #elbasztad hashtag ajánlott.